Alışveriş Sepetiniz

Kapat

Makaleler

Siyah Buğday

Siyah buğday, tahıllar arasında protein değeri en yüksek olmanın yanısıra (%13-15), en yüksek hazmedilebilen proteine de sahiptir. Bu oran soyadan bile yüksektir.Bunun sebebi de vucudumuz tarafından yapılmayan,başta LİZİN olmak üzere 8 aminoasiti içermesidir. işte bu nedenle vucudumuz siyah buğday proteininin % 74 ünü kullanabilmektedir.

 

Bu temel aminoasitlerin yanısıra komplex karbonhihrat da içerir.Bu kombinasyon nedeniyle siyah buğday kullanımında,protein yıkımı olmadan vucudun enerji ihtiyacı karşılanabilmektedir. Bu nedenle siyah buğday DİYETi de çok önemlidir. THİN THİNK SİYAH PİRİNÇLİ DİYET LİFLİ GOFRET'deki siyah buğday bileşenide bu amaçla kullanılmıştır.

 

Siyah buğday (Greçka) Tam tahıl grubundandır.Ama gluten hassasiyeti olan kişiler tarafından tüketilebilir.Siyah buğdaydaki glutenin kimyasal olarak bağlı olması nedeniyle adeta gluten içermeyen tahıl özelliğindedir.ÇÖLYAK HASTALARI bu özellik nedeniyle siyah buğday tüketebilir.Terkibinde B1 B2 POTASYUM MAGNEZYUM KALSİUM FOSFAT ÇİNKO ve kepeginde bolca lif içerir.

Siyah buğdayda kolesterol bulunmaz,yağ da yok denecek kadar azdır.Bu özelliği ile DİYET için idealdir.

 

Opr.Dr.Adem Yücel

 

ÜRÜNLERİMİZE BURDAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Ürünlerimizin Bulunduğu Mağazalar